Monday, April 25, 2011

Takkan pernah lupa (Part 1)

Song playing : Hujan - Muda


Tamatlah zaman persekolahanMasih dihantui memoriWaktu kecil waktu yang gemilangOh Tuhan ku tak mahu pergi
Alangkah indahnya duniaBila kita semua tak akan membesarAlangkah indahnya duniaBila kita semua akan bersama selamanya

I miss 4 Perdangangan 1 (2009)

Hari pertama di Pejabat S***, aku jumpa Dayah dan Wani Peah. Wani, nama sama, jurusan sama, blok asrama sama, sama aras cuma sebelah kelas dan sebelah dorm. Aku ingat lagi hari pertama aku masuk sekolah tu, semua pandang aku. Lagak macam aku bukan sama macam diorang. Hari pertama, aku rasa menyampah. Aku rasa aku betul-betul tak boleh masuk dengan perangai hu-ha diorang.

Hari pertama, tak ada meja tak ada kerusi. Aku ingat lagi paling banyak cakap Shrfh. Dia tanya itu ini kat mak aku sama macam Lily. Tapi satu pun tak menarik minat aku. Aku rasa kosong, mungkin sebab masa tu meninggalkan yang tersayang (kononnya) lul haha.


Afiqiah Nuruljannah - one of bestfriend aku sepanjang kat asrama






Time passes. Memories fade. Feelings change. People leave. But hearts never forget.



Mak abah balik, aku pun start rasa nak nangis. Weh, aku bawak handphone okay masa hari pertama. Muka je acah-acah suci, rindu rumah. Walhal. 😂




bersambung...



6 comments:

Miezah Ghani said...

OMA , aku suka gila lgu muda .
rindu skola :/

Ainnur Afiffah :) said...

rindu ang jugak. ekekeke. XD
aku pun pena bawak hp kat asrama. upss~ hahaha.

klog said...

ISHH..MEN SAMBUNG2 PLAK.... blog saya dah design ke sayang? :) i tunggu nie..

W said...

@Miezah Ghani aku suka biasa2 je. haha xDD

W said...

@Ainnur Afiffah :) Pernahh? haha, aku bgtau ustazah ainonn!! *devil*

W said...

@klogdah design. dah siap pun. =="